Zabıta ekipleri ramazan ayı nedeni ile ithallerle birlikte sayıları yüzde 60 oranında artan dilencilere yönelik kent merkezindeki cami, hastane, alışveriş merkezleri, banka ve bankamatik önleri ile şehrin işlek caddelerindeki dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda sivil zabıta aracı ile gezen ekipler dilencilerin yerlerini belirledi ve tek tek yakaladı.

Kaçmak isteyen bazı dilencilerle zabıta arasında kısa süreli bir koşuşturma yaşandı. Durumunda şüphelendiği kişilerin yanına giden sivil kıyafetli zabıta ekiplerinin 'para vereyim mi'? sorusuna 'evet' diyenler de yakalandı.

Operasyonda 15'i yetişkin, 5'i çocuk olmak üzere toplam 20 kişi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Daire Başkanlığı Dilenciler Büro Amirliği'ne götürüldü.

Zabıta Daire Başkanlığı Dilenciler Büro Amirliği'nde yapılan üst aramasında dilencilerin üstlerinden çıkan paralar müsadere edildi.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daie Başkanlığı, Ramazan ayının manevi havasında insanların yardımlaşma duygusunu kötüye kullanma amacı güden ve bu işi davranış haline getiren kişilere fırsat verilmeyeceği, uygulamanın yoğunlaştırılarak gün içinde ve teravih namazı sonrası devam edeceğini bildirdi.


Yakalanan dilenciler görevliler tarafından uyarılırken, Kabahtler Kanunu Muhalefet suçundan kişi başına 617 TL para cezası yazıldı. Dilencilerin üzerinden çıkan 800 TL ise kayıt altına alındı.