6 Şubat'ta meydana gelen 2 depremde ciddi yıkımlar yaşayan ve can kayıpları veren Adıyaman'ı Gölbaşı ilçesine koordinatör kaymakam olarak görevlendirilen Erzurum Palandöken ilçesi kaymakamı Uğur Tutkan ve ekibi gecesini gündüzüne katarak 50 gün boyunca depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak, sıkıntılarını gidermek için var gücüyle çalıştı. Kısa sürede depremzede ilçe halkının sevgisini kazanarak, gönüllerine taht kuran genç kaymakam telefon numarasını bütün depremzedelere dağıttı ve kendisini istedikleri zaman arayabileceklerini söyledi.

Depremzede çadırlarını dolaştığı sırada Emeröz ailesinin kaldığı çadırda ocakta pişen sütün dökülmesi sonucu eli yanan küçük Emre'yi gören Kaymakam Tutkan Erzurum'dan getirttiği araçla Emre ve ailesini tedavi için Erzurum Şehir Hastanesi'ne gönderdi.

Banu, Hüseyin çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan 2 yaşındaki Emre'nin, Yanık Tedavi Merkezi'nde yapılan ilk muayenesinde elinde 3. derece yanık oluştuğu belirlendi.

 Erzurum Şehir Hastanesi'nde 1 hafta tedavi gören küçük Emre sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Palandöken Kaymakamlığı'na ait özel araçla Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine gönderilen aileyi çadırlarında yeniden ziyaret eden kaymakam Tutkan tedavisini yaptırdığı Emre ile yakından ilgilendi. Tutkan daha sonra meydana gelen selde çadırlarının da zarar gördüğünü tespit ettiği Emeröz ailesine konteyner tahsis etti. İlçe halkının 'Uğur abisi' olarak anılan ve büyük sevgilerini kazanan Kaymakam Uğur Tutkan, ilçeye kurdurduğu Palandöken Kaymakamlığı'na bin 500 kişilik çadırda depremzedelerle birlikte iftar etti. Genç kaymakam görev süresi dolmasına rağmen iftar çadırını ve personelini oradan çekmeyerek, Erzurum'dan çadırın bütün ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.