Olay dün sabah 08:30 sıralarında Erzurum Merkez Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde meydana geldi. İddiaya göre Orman Bölge Müdürlüğü'nde elektrikçi olarak görev yapan Sinan Batıbeyi'nin (50) kızı Ayşenur Temmuz ayında gerçekleştirilen Orman Bölge Müdürlüğü personel sınavına girdi. Sınavda başarılı olan ve kurada ismi çıkan kızının kurum yöneticileri tarafından hakkının yenerek işe alınmadığını öne süren baba Sinan Batıbeyi Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde bulunan 30 metrelik direğe çıktı.

Elinde Türk bayrağı bulunan Batıbeyi sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan canlı yayın başlatarak takipçilerine kendisini intihara götüren olayı anlattı. Sinan Batıbeyi direğin tepesinde intihar girişiminde bulunduğu sırada kızı Ayşenur ise gözyaşları içinde aşağıya inmesi için babasına yalvardı. Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarının 112 Acile bilgi vermesi üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bir mesai arkadaşının ikna etmek için yanına çıktığı Sinan Batıbeyi uzun süren çabalar sonucu aşağıya inmeyi kabul etti. Yanında polis memurları ve mesai arkadaşları ile birlikte kurum yerleşkesinden çıkan Sinan Batıbeyi, muhabirin; "Neden canınıza kıymak istediniz?" Sorusuna; "Kızım sırf kız olduğu için işe alınmadı. Komisyon başkanları var, onları kimse saymıyor. Yayınlayın bunu şahidim de var. Ben kızımı işe alamayacaklarını Salı günü öğrendim." dedi. Sinan Batıbeyi önce sağlık kontrolü için ambulansa, ardından da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.