Yaklaşık 4 yıldır muzdarip olduğu ve tedavi gördüğü ‘Koah’ hastalığına yenik düşen baba Hayati Akçayır 78 yaşında hayatını kaybetti. Bölge eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında bir süre tedavi gördükten sonra yine Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi Palyatif Bakım Merkezi’ne yatırıldı. 17 Mart Cumartesi gecesi saat: 02:45 sıralarında fenalaşan Hayati Akçayır yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.

Pazar günü ikindi namazını müteakip Narmanlı Camii’nde kılınan merhumun cenaze namazına Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, TRT Erzurum Bölge eski Müdürü Salih Lütfü Şengül, Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Turgay İpek, Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu, Karbeyaz Medya Genel Yayın Yönetmeni Oktay Polat, İşadamı Muammer Cindilli, sanatçılar Mehmet Çalmaşır, Kenan Tuna, Hüsamettin Ceylan’ın yanı sıra, iş, sanat ve medya dünyasından isimler ile vatandaşlar katıldı.   

Kılınan namazın ardından baba Hayati Akçayır’ın cenazesi Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Bizler de Karbeyaz Medya ailesi olarak Merhum Hayati Akçayır amcamıza Allah’tan Rahmet, başta sanatçımız Nurullah Akçayır olmak üzere tüm kederli ailesine başsağlığı dileriz.