Konuyla ilgili Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar şunları söyledi; 

Öğrencilerimiz Duyarlı ve Yaşanabilir Bir Çevre İçin sorumluluklarının bilincinde olduklarını, birer taş da kendileri koyarak bizlere gösterdiler.

Ayrıca Belediyemizce Çevre Koruma, Geri Dönüşüm, Yaşanabilir Bir Çevre, Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıklar, Doğaya Karşı Sorumluluklarımız Konularını İçeren Bir Sunum eşliğinde Palandöken Belediyesi Meclis Salonunda Öğrencilerimize Bilgilendirici Eğitimler Verdik.

Palandöken Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ile Polis Amca İlkokulu Çevre ve Geri Dönüşüm Etkinliği Düzenledi. Etkinliğe 2/G Sınıfı öğrenciler ve Veliler katıldı. Öğrenciler etkinlik süresi boyunca biriktirmiş oldukları Ambalaj atıkları, Atık Piller, Cam ve Plastik geri dönüşümleri teslim ederek. Çevrenin korunmasında ve çevresel faaliyetlere aktif olarak katılım sağladılar.Geri dönüşüm konusunda video gösterimi yapılarak çevrenin ve geri dönüşümün önemi anlatıldı.

BAŞKAN BULUTLAR’DAN ÖĞRENCİLERE DERS

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar etkinlikle ilgili öğrencilerle sohbet edip yapılan kampanya hakkında bilgi verdi. Başkan Bulutlar ’’öncelikli olarak çevre konusunda bilinçlenmenin okulda başladığı  Okullarımızın, evimizin, mahallemizin, parkların, buralarda yaşayan bizler tarafından doğayı tahrip etmeden, çevresine saygılı bir şekilde, uyum içinde yaşamamız gerektiği. Çevremize verdiğimiz her zarar, istesek de istemesek de bizi etkileyeceğini. Sağlıklı bir yaşam ancak sağlıklı bir çevre ile mümkün olduğunu Çevre kirliliğinin insan eliyle bozulduğu atık maddelerin hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde kirlettiği. Havanın, suyun ve toprağın kirli olması insanlar başta olmak üzere tüm canlıların zarar gördüğü sağlımızı tehlikeye soktuğu günümüzde görülmekte olduğu Atık Yağlar yönünde örnek vererek 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor. Evlerde, iş yerlerinde lavabolara ya da çöpe dökülen her bir litre atık yağın, doğada 1 milyon litre kullanılabilir temiz su kaynağının kirlenmesine neden olduğunu belirterek bu yönde lisanslı firmalarla çalışmalar yapıldığını belirti. Kalabalıklaşan dünyamız nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, madenler, petrol gibi doğal kaynaklarımızı geri dönüşüm ile daha uzun süreli kullanıla bilineceği. Tekrar değerlendirilebilen atıkları geri dönüştürerek doğal kaynaklarımızı tüketmeden yeni ürünler elde edileceği. Buna Örnek olarak  bir ton kâğıdın geri dönüştürülmesiyle 17 ağacın kesilmesi önlenebildiği. Plastik ambalaj atıklarının geri kazanılması sonucu ise petrolden tasarruf sağlanabilmektedir. Dönüşen her ton cam için ise, 100 litre petrol tasarrufu sağlanır. Metal ambalajları ve ahşap ambalajları geri dönüştürerek doğal alanlarımızı bozulmadan koruna bilineceğini söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür ederek Çevre bilinci yönünde Etkinliklere imkanlar dahilinde devam edilecektir’’dedi.