Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Tortum Belediye Başkanlığı'na aday adayı oolan Muammer Yiğider, AK Parti tarafından aday gösterilmedi. Sevenlerinin baskıları üzerine kendisine Tortum belediye başkan adaylığı teklif eden Büyük Birlik Partisi'nin davetini kabul eden Yiğider, zaman kaybetmeden kolları sıvadı ve seçim çalışmalarına başladı.

Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler seçimine bağımsız aday olarak giren tecrübeli siyasetçi seçimi sadece 600 oyla kaybetmişti. Tortum halkında çok büyük karşılığı bulunan Muammer Yiğider gezmedik mahalle, sokak, sıkılmadık el bırakmıyor. Gittiği her yerde büyük bir ilgiyle karşılanan, 'Gönüllerde Birlik Olsun' sloganıyla seçmenle buluşan Muammer Yiğider; "Sandıktan çıkacak sonuç her ne olursa olsun, Tortum'un kararı başımın tacıdır." ifadelerini kullandı. 

7'den 70'e herkesle kucaklaşan, en büyük sevdasının Tortum olduğunu dile getiren Yiğider, yerel seçimlerde dikkat edilmesi gereken konunun oy kullanırken, parti ya da lider değil, o ilçeye hizmet etmeye talip olan adaylar özelinde değerlendirilmesinin olduğunu hatırlattı.