USTEK Genel Başkanı Şükrü Özek, Batının iç dinamiklerinde onarılmaz yıkılmaların olduğunu, Dünya üzerinde gücünün de tamamen zayıfladığını ört bas etmek için üst akılın inanılmaz büyük finans kaynakları ile yeni senaryolar ürettiğini, Türkiye de de Feto terör örgütü ile gerçekleştirmek istediği hedeflerin hezimete uğraması nedeni ile de sinir kimyalarının bozulduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Türkiye için her türlü senaryoları uygulamaktan kaçınmayan kapitalist batı, fetö terör örgütü ile de CIA şablonlarını devreye sokarak ülkemizin yükselişine dair çılgınlıklarını, hazımsızlıklarını ortaya koymuşlardır. Milli birlik ve bütünlüğümüzün asla zedelenemeyeceği gerçeğini gören ve yenilmeye doymayan Hristiyan batı bu sefer de yanına Müslüman ülkeleri alarak Katar üzerinden Türkiye ye diz çöktürme senaryoları uygulamaya çalışmışlardır. Ama Katar’a uygulamaya çalıştıkları yaptırımlara alet edilen ülkelere baktığımızda işin vahameti daha net anlaşılmaktadır. Libya da General Halife Hafter Kaddafi devrildikten sonra Libya ya pompalanmış Libya’nın darbe ile yöneltilmesine zemin hazırlatılmıştır. Hafter Irak da 1.5 milyon kişiyi öldüren ABD ile birlik olarak Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmiştir. İsrafın diz boyu olduğu bir ülke olan Suudi Arabistan, yanı başında Müslümanlar açlıktan ölürken “Katar terörü besliyor” saçmalığı ile Katar ile diplomatik ilişkilerini kesiyor. Seçimle iş başına gelen hükümeti devirip Baltacılarla birlikte katliam yapan Sisi yönetiminde ki Mısır da aynı hezeyan de rol almıştır.1972 yılında İngiltere sömürgesinde kalmış ve ABD emrinde piyon olan Birleşik Arap Emirlikleri, Halkına işkenceyi reva gören Bahreyn. Suudi’nin canı sıkıldığında halkın kafasına bomba yağdıran Yemen, ABD zulmünün en rahat ettiği ülke olan Ürdün müthiş bir boyunduruk altına girerek hem İslam ülkelerinin batının uşağı imajına yağ sürmüşlerdir. Hem de Katar gibi Osmanlı nın adabı, yüreği ve metaneti ile dik duran bir ülkeye diplomatik zulüm uygulamaktadır.”
USTEK Genel Başkanı Özek, “Katar’a uygulanan diplomatik yaptırımın etrafındaki zincirde Türkiye de var. Bunu son derece teferruatla takip eden Türkiye, dik duruşu ile de Batının sinsi planlarını her zaman olduğu gibi yine hezimete uğratacaktır” şeklinde konuştu.