Atv ekanlarında yayınlanan, Türkiye'de hatta yurt dışında izleyicilerin büyük beğeniyle takip ettiği "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programı, sosyal sorumluluk projeleriyle de iyiliğinde zirvesinde yer alıyor. Ünlü yapımcı ve sunucu Müge Anlı,  daha önce de Türk Kızılayı’nın projelerine destek vermişti. “MÜGE YAZ 2868’E 1 SMS AT 10 TL BAĞIŞTA BULUN”  çağrısıyla toplamda 140 bin sms bağışı yapılmış toplanan bağışlarla ihtiyaç sahiplerinin yaraları sarılmıştı. Toplanan yardımlarla Arakan'da yaşayan müslüman kardeşlerimizin yaşamını sürdürdüğü 492 konutlu "Müge Anlı ve Dostları" adlı bir mahalle kurulmuştu.
 

Müge Anlı bugün yayınlanan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın konuk olduğu programında Erzurum ve Gaziantep illerinin pilot şehir olarak belirlendiği "Müge Anlı ve Dostları" adlı aşevi kampanyası başlattı. Bir sms karşılığında 10 TL bağışta bulunulabilindiği kampanya, izleyenlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Stüdyodaki izleyicilerden televizyon çalışanlarına herkesin telefonlara sarıldığı programda adeta yarışa giren hayırseverlerden bazıları onlarca, yüzlerce sms gönderdi. Yaklaşık 15 dakika gibi çok kısa sürede 108 bin 266 SMS'e ulaşılan kampanyada her biri 1 milyon liraya mal olan aşevlerinden ilk sırada inşa edilmesi planlanan Erzurum aşevinin parası toplanmış oldu. 

Yüklü miktarda bağışta bulunmak isteyenler için ise Türk Kızılayı'nın iban numarası paylaşıldı. 

ZİRAAT BANKASI: TR 8200 0100 1745 0000 2868 5238

Eft veya havale yapanların açıklama bölümüne 'Müge anlı ve Dostarı için' yazması gerekiyor.  Kampanyaya en yüklü desteği  35 bin Türk Lirası bağışta bulunarak projenin mimarı Müge Anlı yaparken, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesnlioğlu'da 5 Bin TL tutarındaki bağışıyla projeye katkı sunan isimler arasında yer aldı.  Saatler 11:45'i gösterdiğinde 117 bin 722 SMS ulaşan toplam bağış tutarı ise 1 milyon 308 bin 961 TL oldu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık kampanyanın Ramazan ayı boyunca devam edeceğini SMS aracılığıyla destek vermek isteyenlerin "MÜGE" yazıp 2868'e mesaj gönderebileceğini hatırlattı.