Pandemi sürecinden en çok olumsuz etkilenen sektörlerin başında şüphesiz düğün sektörü geliyor. Düğün salonundan, gelinlikçisine, fotoğrafçısından organizatörüne yüz binlerce insanın istihdam edildiği işletmeler, neredeyse bir yıldır hizmet veremiyor. Düğün yapmayı planlayan çiftlerin kısıtlamalar nedeniyle rezervasyon yapmaktan çekindiğini dile getiren Erzurum düğün sektörü temsilcileri, 'Güvenli turizm' uygulamasında olduğu gibi kriterler belirlenmesini ve sadece şartları taşıyan, sertifika sahibi işletmelerin belirlen kurallar çerçevesinde tam anlamıyla hizmete açılmasını talep ediyorlar.

Taleplerini yetkililere iletmek için bir video klip hazırladıklarını söyleyen gelinlik mağazası sahibi Deniz Yılmaz; "Ailemle birlikte moda mağazamızı işletiyoruz. Yaklaşık 12 yıldır bu sektörde hizmet veriyoruz. Gelinlerimiz de en mutlu bir şekilde buradan uğurlamaya çalışıyoruz. Sektörümüz zaten en çok sıkıntı yaşayan, pandemiden dolayı etkilenen sektör oldu. Çünkü düğünlerin yasaklanması demek bizim sektörümüzün işlerinin tamamen kesilmesi, iptal olması demekti. Ertelenen düğünlerle birlikte iptal olan düğünlerimizde oldu. Sadece Bizler değil, gelinlerimiz ve damatlarımız da bizimle birlikte mağdur oldular. Bu yüzden dolayı devletimizden bizleri de düşünerek bir yol izlemelerini, bu sektöründe bir şekilde önünün açılmasını talep ediyoruz. Ortak çalıştığımız sektördeki arkadaşlarımızla birlikte bir video klip hazırladık. Sesimizi duyurmak adına biz bunu yaptık. Umarım sesimizi duymak için bu video klip yeterli olacaktır. Çok güzel bir klip oldu. Çok güzel kendimizi ifade ettiğimiz düşünüyorum. Umarım gerekli mecralara da sesimizi bu şekilde duyurmuş olacağız." dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız düğün salonu işletmecisi Mehmet Nuri Gürsel ise; "Sektörümüz bu pandemiden en çok etkilenen sektör olması vesilesiyle bu videoyu çekmek ihtiyacı duyduk. Sektörümüzdeki çalışma kollarımız olan fotoğrafçılar olsun, gelinlikçiler olsun, berberler olsun, organizatörlerimiz olsun, bütün arkadaşlarımızdan destek alarak bu videoyu hazırladık. Güvenli düğün projesini Valiliklerimize, bakanlıklarımıza il hıfsıssıha kurullarını, sağlık bakanlıklarına yönlendirmiş bulunmaktayız. Olumlu cevaplar bekliyoruz. Güvenli turizm sertifikasıyla birlikte nasıl ki turizm yapılabiliyorsa, aynı şekilde, aynı hassasiyetle, güvenli düğünlerinde yapılabileceğini düşünüyoruz ve devletimizden destekliyoruz. 1 Haziran'da açılmaya hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Gelin ve damatlarımızla devletimizden 1 Haziran'a onay vermelerini ve sektörümüzün canlanmasını bekliyoruz. Şu anda 1 saatlik yapıya açığız nikah yapabiliyoruz. Ancak bizim istediğimiz, daha doğrusu çiftçilerimizin istediği, biraz eğlenebilmek ya da ikram alabilmek. Sürenin de biraz uzatılması, bunun karşılığını gördüğümüz zaman sektörel bazda çok rahatlayacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.