Erzurumlu sanayici İbrahim Gözütok, cağ kebabı, mangal ve semaver bulunan ocak geliştirdi. Aynı anda hem mangal hem cağ kebabı yapılabilen buluşun, arkasında bulunan semaveriyle de çay demlenebiliyor.

İcadına 'Üçü bir arada' ismini veren Gözütok, yaptığı inovasyonla cağ kebabına katkı sağlamak istediğini söyledi. lezzetli olması ve yakılan odundan tasarruf edilmesi için 'üçü bir arada' ismini verdiği kebap ocağını geliştirdi.

304 olarak bilinen paslanmaz sacdan yapılan ocağın ön tarafında cağ kebabı ve hemen arkasında mangal pişirme yeri bulunuyor. Ocakta akan yağların ete karışmasını önlemek amacıyla sulu özel bir hazne yer alıyor. İcatta, yakılan ateşin yönlendirilip pişirme kıvamının ayarlanabilmesi için de iki ayrı baca sayesinde sıcağın ocak içerisinde dolaşımı sağlanırken arka tarafına monte edilen semaverle de çay demleniyor. Çocukluğundan beri ailesinde cağ kebabı yapıldığını kendisinin de bu konuda usta olduğunu belirten İbrahim Gözütok, ocak konusunda yaşanan sıkıntılar sebebiyle kendisinin inovasyon yaparak yeni bir tasarım geliştirdiğini söyledi.

Cağ kebabının eski tür ocaklar sebebiyle ancak 2 kişi tarafından yapılabildiğini anlatan Gözütok, ateşe veya tepsiye akan yağın yanmasıyla ortaya çıkan dumanın etin kalitesini bozduğunu bunlara çözüm bulmak için tasarladığı ocağı paslanmaz sacdan yaptığını ifade etti.