Halil Daldal yıllarca Kanal 25 ekranlarında yayınlanan bir zamanlar Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan çat kapı programı ve iftar sonraları yapılan müzik eğlence programlarının sunuculuğunu yaptı.

Esprili kişiliği ve kullandığı ‘Canımsın’ gibi hitaplarla akıllara kazındı Halil Daldal… Kendi tabiriyle cıvıl cıvıl bir adamdı, ancak şimdilerde yakalandığı kanser hastalığıyla mücadele ediyor. Geçmişte Gezmeyi, eğlenmeyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen Daldal’ın eski halinden eser kalmadı. Öyle ki yürümek için dışarıya çıktığı birkaç kez, fenalaşarak yere düşen Halil Daldal, günlerini artık dört duvar arasında kitap, gazete okuyarak, çok sevdiği çiçeklerini sulayarak ya da televizyon izleyerek geçiriyor.

İlk tanısı gırtlak kanseri olarak konulan Halil Daldal’ın ne yazık ki geçen zamanda virüsün akciğerine de sirayet ettiği anlaşıldı. Gördüğü tedaviler sonucu saçları ve kaşları dökülen eski televizyoncu Halil Daldal’ın vücudu kemoterapiye yanıt vermezse, ışın tedavisine başlanacak.

Karbeyaz Medya olarak ziyaret ettiğimiz Halil Daldal kameralarımıza şunları söyledi; “Beni Erzurumlu olup da tanımayan neredeyse yoktur. Benim gibi cıvıl cıvıl adamın hayatı maalesef artık bu dört duvar arasında geçiyor. Bu hastalığın en büyük ilacı moral motivasyon, bütün Erzurum halkı, siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve dostlarımıza sesleniyorum… Ne olur bir ziyarete gelin ve beni şenlendirin kim bilir belki de iyileşirim.