Yüzlerce köy yolunun ulaşıma kapandığı bölgede kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Erzurum'da engelli ve hamile personeller 1 gün izinli sayıldı.

Erzurum, 1 Mart'ta yaşanan kar yağışı sonrası 8 Mart sabahına da beyaz bir örtüyle merhaba dedi. Erzurum, Kars, Ardahan ve Erzincan'da etkisini sürdüren yağış sebebiyle yüzlerce yerleşim biriminin merkezle bağlantısı kesildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kar yağışının akşama kadar etkili olacağını bildirdi. 

 

ENGELLİ VE HAMİLELER İZİNLİ

Kar yağışı özellikle Erzurum'da etkili oldu. Gece başlayan ve sabaha kadar aralıksız süren yağış sebebiyle kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.  Erzurum'da bugün sabah güne karla uyanan vatandaşlar kazma ve kürekleri ev ve işyerlerinin önünü açarken kara gömülen araçlarını da fırça ile temizledi. Sabah saatlerinde okula gitmek için evlerinden çocuklar büyük sıkıntı yaşadı. Anne ve babalar çocuklarının ellerinden tutarak okula götürmeye çalıştı. Yağışın devam ettiği kentte Valilik, kamu ve özel kuruluşlarda çalışan engelli ve hamile personelin 1 gün izinli sayılacağını açıkladı. 810 yerleşim biriminin yolunun kapandığı Erzurum'da karayolları ve büyükşehir belediyesi karla mücadele ekipleri, çalışmaya başladı.